VMA is een belangrijke referentie op het gebied van gebouwtechnieken en industriële automatisatie. Het bedrijf telt ongeveer 1000 medewerkers en is actief in 16 vestigingen verspreid over België, Polen, het V.K. en de V.S.
VMA is een groep van ondernemingen die aanvankelijk elk een eigen cultuur en manier van werken en communiceren met zich meebrachten. Door de jaren heen zijn de bedrijven versmolten tot een hechte familie die meer uniformiteit nastreeft.
Ischke De Haan, Senior System Administrator licht toe: “Elk bedrijf had zijn eigen manier van communiceren. Hier, in Sint-Martens-Latem, hadden wij nog een telefooncentrale die heel wat onderhoud vereiste. Ik moest die ook regelmatig updaten en dat vroeg echt wel veel tijd en effort. Het grote probleem was het feit dat we voor communicatie met andere vestigingen, telkens een VPN moesten opzetten.
Daarnaast werden we geconfronteerd met een end-of-life situatie van onze telefooncentrale en dus ook een stopzetting van de support door de leverancier. Net in diezelfde periode was VMA gestart met de bouw van een gloednieuw kantoor. Deze twee elementen waren dan ook de trigger om uit te kijken naar een nieuw communicatiesysteem.”
Eén van de vereisten in hun zoektocht naar een nieuwe communicatietool was dat er zo weinig mogelijk moest geïnvesteerd worden in eigen infrastructuur. Gezien de beperkte omvang van het IT-team was het ook de bedoeling een systeem te vinden dat weinig onderhoud vraagt.
Gilles Callens, IT Manager: “CFE, het moederbedrijf van VMA, maakte reeds gebruik van Teams Calling. Via onder andere onze IT-partner ConXioN kwamen we bij Hanssens terecht.
Hanssens rolt stapsgewijs Teams Calling uit naar de verschillende vestigingen van VMA, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië als in het buitenland. Ischke: “Bij overnames of uitbreidingen door VMA kan er heel snel geschakeld worden. We moeten ons ook geen zorgen maken rond het beheer van het systeem, want het gebeurt allemaal door Hanssens in de cloud. En als er eens issues zouden zijn dan worden we onmiddellijk geholpen.”
De uitrol verliep snel en vlekkeloos. En als er al eens een oponthoud was, dan was het eerder omdat wijzelf niet snel genoeg input konden geven. De projectleider was steeds geduldig, correct, vooruitdenkend en hulpvaardig. Dankzij de PRINCE2-methodiek wisten we perfect wat er ging gebeuren”: aldus Ischke.
Hanssens hielp ook mee bij de ondersteuning van de eindgebruikers: “Onbekend is onbemind en botst altijd op weerstand. Daarom stelde Hanssens voor om onze medewerkers via onlinetrainingen snel aan de slag te helpen. Dat we geen enkel ticket mochten ontvangen betekent dat de collega’s er meteen mee weg waren. Je kan dus gerust zeggen dat de end user training potentiële issues en weerstand heeft voorkomen.”